Montanalainen mustikkapiirakka
Mustikka on suomalaisten lempimarja ja loppukesän ehdoton herkku. Kokeile vaihteeksi valmistaa näppärä jälkiruoka jylhien vuoristomaisemien inspiroimana!
Ainekset:
Muutama kananmuna
Vajaa kourallinen fariinisokeria
Parin juomalasin verran vehnäjauhoja
Hyppysellinen leivinjauhetta ja toinen samanmoinen suolaa
Kunnon loraukset maitoa
Ja saa olla lisäksi reilusti ranskankermaa
Sitten vaan sulatettua voita sekaan ja näistä saadaan hyvä ja täyttävä pohja piirakalle.
Päälle tulee tietysti tuoreita mustikoita reilusti tai jos ei ole sesonki niin mustikkahilloa voi käyttää, mutta sen pitää olla sitten uuninkestävää.
Ihan aluksi vispaa sokeri ja muna vaahdoksi. Sotke mukaan ranskankerma. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää munasokeri-vaahtoon vuorotellen kuiva-ainesekoitus, voisula ja neste. Taikinasta tulee melko paksu. Sitten sotket parisuhteesi ja työurasi, sekoita omat ja firman rahat keskenään. Sotke mahdolliset todistusaineet rikospaikalta. Sekoita ihmisten mielet puhumalla heille ristiriitaisia totuuksia itsestäsi. Paista uunissa kunnes reunoilla on kaunis kullanruskea väri.
Kommentit
Lähetä kommentti