Kahden kerroksen väkeä... ei vaan piirakka!
Kuten moni sen hiljaa mielessään tietää, niin usein kakuissa, onnistuneissa sellaisissa on pohja parempi kuin täyte. Joskus tuntuu, että se kuorrute on vain pakollinen paha ja oikein tehty pohja vie huomion ja varastaa makunystyrät omaan käyttöönsä.
Mutta näinhän sen ei tarvitse olla. Parilla pikku niksillä saat täytteestä vähintään yhtä herkullisen kuin pohjastakin. Ja sanottakoon se nyt vielä näin, vaikka itsestään selvää tämän pitäisi olla; kyse ei ole kilpailusta, että kumpi on parempi vaan niiden tulisi täydentää toisiaan. Aloitetaan siis nyt tämä resepti täytteestä ja mietitään vasta lopuksi mikä pohja tälle sopisikaan sitten.
Aluksi erotellaan keltuaiset valkuaisesta varovaisesti pieneen emalikuppiin. Viisi tai pieniä munia kuusi kappaletta menee tähän vaiheeseen. Seuraavaksi erotellaan omat haaveet siitä mikä on oikeasti elämässä mahdollista. Tässä voi mennä kauan. Vuosia, ehkä jopa ikuisuus.
Kommentit
Lähetä kommentti