Croquembouche mustikkapiirakka
Kuriositeettina tämäkin on hyvä tietää, vaikka tämän valmistamista en kenelläkään suosittele. Ja toki, jos jossakin tämä vastaan tulee niin ainakin osaatte arvostaa ja antaa tekijälle pisteet ja sulan hattuun moisesta taidonnäytteestä. Haasteenahan tässä on saada taikinasta niin ilmavaa ja kevyttä, että siitä saadaan luotua näyttävä torni ja taikinapallojen tulee olla kuitenkin kestäviä ja niiden pitää pitää sisällään mustikkamousse ilman, että koko komeus romahtaa ennen kuin sitä on edes saatu näytille.
Salaisuus on kuitenkin siinä, että karamellisoituna nuo taikinapallot pysyvätkin pystyssä eikä maku kärsi yhtään vaan päinvastoin tästä tulee makuaistin matka Eedeniin. Ja sanotaan tämä nyt vielä kerran, tämä on ihan oikeasti yksi vaativimpia piirakoita koko maailmassa eikä sovellu tavalliselle kotikokille. Tämä on varoituksen sana.
Resepti:
Hae tarvittavat ainesosat iPhonen Safari-selaimella
Valmistus:
Hae ohjeet valmistukseen iPhonen Safari-selaimella
Vaikuttaa helpolta, mutta ei se sitä ole. Tämä on monen tunnin operaatio. Sanoisin, että tämä on reseptinä sellainen, että niskakarvat nousevat pystyyn. Eikä se johdu ilmastoinnista tässä funktionaalisessa lasin ja kiven muodostamassa lukaalissa, jota myös kodikseni kutsun. Ei vaan niskakarvani nousevat pystyyn pelosta. Tunnen oikeasti pelkoa valmistaa tätä. Vaikka kukaan ei ole vaatinut minulta tätä eikä kukaan osaa tätä minulta pyytäkään. Mutta pelkään. Pelkään muutakin. Mutta tämä on siitä harvinaista, että osaan nimetä tällä kertaa pelkoni. Yleensä vain pelkään ilman syytä.
Kommentit
Lähetä kommentti