Punahilkan mustikkapiirakka

Niin se aika rientää, sillä jo vuonna 1697 Charles Perrault julkaisi satukokoelman ja sieltä löytyy yksi versio iki-ihanasta Punahilkasta. Kaikkien tuntema tarina hyväsydämisestä tytöstä, joka on viemässä sairaalle isoäidilleen kakkua, mutta tulee siinä samalla sotkeutuneeksi katalan suden suunnitelmiin. Hieman samanlainen susitarina on Cherokee intiaanien legenda kahdesta sudesta, jotka asuvat sisälläsi ja se kumpaa ruokit, kasvaa isommaksi. Näitä molempia tietysti yhdistää tuo syöminen ja herkuttelu, joten tänään perehdytään uhkarohkeasti eksoottisen, suolaisen ja ah niin makoisan mustikkapiirakan saloihin. Ja tämä on niin tuhtia tavaraa, että tämä käy aivan hyvin pääruoasta ja mielestäni onkin korkea aika mustikkapiirakan päästä pois jälkiruokien pöydästä ja kohota koko aterian keskipisteeksi.

Mutta jotta pelkkä korea ulkokuori ei oikeuttaisi tuota keskipisteenä olemisen paikkaa niin reseptiin tarvitaan normaalista poikkeavia raaka-aineita. Sillä moni kakku on päältä kaunis ja useat piirakat petollisen viehättäviä, mutta tänään tehdään ihan oikea murkina mustikkapiirakasta.

Pohjaksi käy mikä tahansa piiraspohja, täyte on niin hyvä ja täyttävä, että se on nyt se mihin tänään keskitytään.

Täyte:

1 susi, voi olla uhanalainen, mutta jos ei sutta löydy niin mikä tahansa lihaisa luontokappale. Kuitenkin sellainen minkä voit helposti jauhaa lihamyllyn läpi, kun olet ensiksi repinyt luut irti sekä sisäelimet heittänyt harakoille.    

Ja koska kukaan ei syö lihaa lihan maun takia niin mausta liha suolalla, pippurilla, chilillä, valkosipulilla ja kirjavalla joukolla tuoreita yrttejä - mitä enemmän kasviksia niin sitä parempaahan siitä lihasta sitten tulee. Ja tietysti tarvitaan marinadi. Sen valmistat oliiviöljyyn, luonnollisesti - ja sekaan rosmariiniä, timjamia, tuoretta inkivääriä ja loraus soijakastiketta, taas jälleen kerran mitä enemmän kasviksia niin sitä parempi marinadi.

Jos tuntuu vaikealta tappaa itse eläintä niin osta kaupasta valmista tapettua lihaa. Vaikka muovipakkauksessa.

Ja päälle mustikoita.

-Bon appétit!




P.S. jos tosiaan on niin huono valikoima lähikaupassa, että lihatiskiltä ei löydy suden lihaa niin kokeile korvata se koiran lihalla. Tai ketun. Tai kissan. Tai pienen Punahilkan. Lihan rakenne on kuitenkin lähinnä vain vettä, proteiinia ja rasvaa - jauhettuna, maustettuna ja happamassa mausteliemessä kaikki maistuu ihan samalta.

Kommentit

Suositut tekstit