Hieman villimpi piirakka

Tämä on niille joille tavanomainen ei riitä ja jotka haluavat kokeilla hieman vaikeampia reseptejä. Ja jos yhtään tuntuu, että keittiössä menee rumpuraastin ja julienne-kuorija sekaisin niin tämän reseptin voi hyvällä omalla tunnolla jättää väliin.

Mutta niille, jotka haluavat itselleen tai vierailleen tarjota jotakin tajunnan räjäyttävää ja jotain sellaista, joka vie piirakkakokemuksen uuteen ulottuvuuteen niin tässä se resepti vihdoin on.

Ja vaikka raaka-aineet ovatkin tässä hieman tavanomaista hinnakkaammat niin makukokemus on onneksi sellainen, että pienempikin annos riittää viemään järjen. Pohja tehdään simppelisti ottamalla ensiksi kupponen King Arthurin luomujauhoja. Sitten Demerara sokeria yksi teelusikallinen. Sekoita joukkoon sulatettua tryffelivoita noin 100 grammaa. Ja nesteytä kylmällä suodatetulla vedellä, arviolta noin 3 teelusikallista, mutta tarkkaile rakennetta, jotta se pysyy tiiviinä, ja samalla kuitenkin notkeana. Sekoita pohja-ainekset hyvin ja laita jäähtymään ilmatiiviissä astiassa noin 4-asteiseen kaappiin. Sitten voit alkaa valmistaa päällistä.

Ota kourallinen tuoreita mustikoita. Seuraavaksi tarvitset luultavasti hyviä suhteita, jotta saat hankittua kelvollisia torajyviä runsaasti piirakan päälle koristeeksi. Voit käyttää myös Sandoz Oy:n torajyväekstraktia tai muuta lysergihapon dietyyliamidia. Tee näistä aineista hilloke survomalla ne nyrkillä taikinapohjan päälle. Ja nuole rystyset puhtaaksi. Ja näin se on valmis. Paras koskaan ikinään. 

Kommentit

Suositut tekstit